Saapuminen Yyteriin

MAKSUTON BUSSI YYTERIIN

Porin keskustan ja Yyterin välillä liikennöi kesän kuumimman lomasesongin ajan 27.6.-31.7. maksuton bussilinja! Bussi nro 44 kiertää keskustassa kauppatorin ja matkakeskuksen kautta ja jatkaa sitten valtatie kakkosta suoraan Yyteriin. Aamun ensimmäinen vuoro lähtee keskustasta ennen kymmentä aamulla ja viimeinen vuoro lähtee Yyteristä viiden jälkeen iltapäivällä ja joka päivä ajetaan samat vuorot. Aikataulu on sovitettu yhteen Poriin saapuvien ja lähtevien junavuorojen kanssa. Tarkemmat aikataulut julkaistaan myöhemmin tällä sivulla.

 

OMALLA AUTOLLA

Pohjoismaiden upein ja pisin hiekkaranta löytyy Yyteristä, vain vartin ajomatkan, eli 18 kilometrin päästä Porin keskustasta. Poriin pääsee valtateitä 2, 8, 23 ja 11 pitkin omalla autolla.

Yyteriin saapuvan on helppo jättää auto pienen kävelymatkan päähän rannasta. Parkkialue sijaitsee Yyterinsantojentien päässä. Toinen pysäköintialue on Yyterin kylpylähotellilla osoitteessa Sipintie 1. Kumpikin parkkialue on maksuton ja niiltä johtaa pitkospuut hiekkarannalle. Pitkospuiden varrella on wc:t ja pukukoppeja.

JUNALLA TAI BUSSILLA

Porin matkakeskukseen pääsee myös junalla tai bussilla, josta matkaa Yyteriin voi taittaa paikallisliikenteen aikataulujen mukaisesti (katso aikataulut arkisin ja viikonloppuisin). Bussit lähtevät matkakeskukselta ja lipun (3,50 e) voi ostaa käteisellä suoraan kuljettajalta tai käyttää Kyyti likel -sovellusta. Busseilla pääsee Yyteriin noin kerran tunnissa.

LENTÄEN

Poriin pääset myös lentäen Helsingistä. Karhu Aero lentää taas kaksi kertaa päivässä Helsingistä Poriin ja toisinpäin. Varaa liput: https://karhu.aero/.

PYÖRÄLLÄ

Yyteriin vievät hyvät pyörätiet ja matkan lopuksi itsensä voi palkita pulahtamalla aaltoihin.

Porissa voi huhtikuusta 2021 alkaen käyttää mobiilisovelluksella vuokrattavia kaupunkipyöriä. Pyörien lainauspisteet sijaitsevat keskeisillä paikoilla Porin keskusta-alueella sekä Yyterissä. Kaupunkipyörät ovat Porin katukuvassa ainakin seuraavat kaksi vuotta huhtikuusta lokakuuhun. Puhelimeen ladattavasta Rolanbiken sovelluksesta näet helposti kartalta pysäkkien sijainnit ja saat ohjeet pyörien käyttöönottoon. Ohjeet ja kartta löytyvät myös osoitteesta www.pori.fi/kaupunkipyorat.