Yyteri-infoa tiedonjanoisille

Uimaranta

Yyterin uimaranta kuuluu kansainvälisesti arvostettuun Natura- ja luonnonsuojelualueeseen. Uniikki luonto ja erinomaiset palvelut takaavat tekemistä ja näkemistä ympäri vuoden. Pohjoismaiden upeimmalla hiekkarannalla on pituutta peräti kuusi kilometriä, joten puheet paratiisista eivät ole liioiteltuja. Yyterin matala rantavesi sopii erinomaisesti kaikille, perheen pienimmistä lähtien!

Yyterin uimarantaan sisältyy maa-alueina Porin kaupungin omistama uimaranta-alue, naturistiranta, kaksi wc-rakennusta, uimarannan kulkureitit (lankongit), portaat ranta-alueella, uimarannan sisääntuloalue grillipaikan ja pysäköintialueen kanssa. Yhteensä virkistysaluetta on noin 39 hehtaaria. Yyteri on avoinna vuoden jokaisena päivänä.

Palvelut uintikaudella

Yyterin uintikausi on normaalisti kesäkuun alusta elokuun loppuun. Uimaveden laatutiedote löytyy uintikaudella uimarannan sisäänkäynnin pukutilan ulkoseinästä. Pukeutumis- ja wc-tilat ovat avoinna uintikaudella päivittäin klo 10–21.

Uimarannan sisääntulon grillipaikka Yyterinsantojentien päässä on käytössä ja puita on saatavilla uintikauden ajan.

Päivystävät puhelimet uintikaudella

Uimarannan hoitajat, Porin kaupunki, 044 701 1757
Uimavalvonta, Sport Kings, 044 701 1759

Koiraranta

Koirille on oma rantaosuus osoitteessa Merisatamatie 13. Vierailijoille on parkkipaikkalevennys Porin Sataman rakennusta vastapäätä, tien toisella puolella. Polku rannalle lähtee parkkilevennyksen vierestä. Rannalle voi tulla myös paikallisbusseilla 31, 31K, 37 ja 40M. Yyterin muut rannat ovat koiravapaata aluetta.

Aktiviteetit

Hiekkaa riittää ja luovuudella ei ole rajoja. Yyteri tarjoaa monenmoista ajankulua lapsiperheille ja muille nopsajaloille.

Rannallaolon lisäksi voi pulahtaa Yyterin Virkistyshotellin altaisiin tai poiketa Yyterin näkötornissa ihailemassa maisemia. Aktiviteetteja löytyy myös suppailijoille ja surfareille.

Luonnonhelmassa on mukava tiirailla lintuja tai tilata vaikka veneretki tai purjehdusretki merelle.  Voit myös suunnata esimerkiksi Seikkailupuisto Huikeeseen, jossa erilaisia seikkailuratoja löytyy kaikenlaisille liikkujille: pienille ja suurille, arkajaloille ja hurjapäille. Vuokraa fatbike tai kokeile golfia, Yyterin alueelta tekeminen ei lopu kesken.

Retkeilyreitit ja polut

Yyterin santojen lisäksi voi suunnata Yyterin lietteille, jotka tunnetaan erityisesti kahlaajalintujen suosiosta. Matkaa Yyterin sannoilta lietteille kertyy kolmesta viiteen kilometriin lähtöpaikasta riippuen. Matkaa voi taittaa myös enemmän ja osa reitistä ulottuu aina Selkämeren kansallispuiston alueelle. Reitti on merkattu viitoituksin ja lietteiden alue on katettu pitkospuin. Lietteiden aluetta voit tarkkailla useista reitin varrelle rakennetuista luontolavoista. Yyteristä löytyykin kävijöiden iloksi jopa 15 luontotornia ja retkeilyreittejä voi samota yli 30 kilometrin verran.

Tutustu lisää Yyterin alueeseen ja aktiviteetteihin Kartat-sivulla.

Yyterin punainen tupa palvelee ulkoilijoita talviaikaan 2020

Yyteri kutsuu nauttimaan ulkoilusta ympäri vuoden. Pakkaa eväät mukaan ja vietä reipas ulkoilupäivä pulkkaillen tai luonnossa liikkuen. Ulkoilun jälkeen eväät maistuvat Yyterin punaisella tuvalla. Ulkogrillissä voi paistaa omat makkarat. Wc:kin on auki, jos hätä pääsee yllättämään.

Tupa sijaitsee Yyterinsantojentien päässä, jossa on myös laaja parkkialue. Tupa on avoinna koko helmikuun päivittäin klo 8.30-15.30. Ja mikä parasta, nuotiotulen sytyttämisestä ei tarvitse huolehtia itse!

Lähde nauttimaan Yyteristä myös talviaikaan!