MED EGEN BIL

Nordens mest magnifika och längsta sandstrand finns i Yyteri, bara en kvarts bilresa, dvs. 18 kilometer, från Björneborgs centrum. Björneborg når du längs riksväg 2, 8, 23 och 11 med egen bil.

Den som anländer till Yyteri kan behändigt lämna bilen på ett kort promenadavstånd från stranden. Parkeringsområdet ligger vid slutet av vägen Yyterinsantojentie. Vid spahotell Yyteri på adressen Sipintie 1 finns också en parkeringsplats. Den parkeringsplatsen är avgiftsbelagd. De andra parkingsplats är kostnadsfri och därifrån går spångar till sandstranden. Längs spångarna finns toaletter och omklädningsrum.

MED TÅG ELLER BUSS

Björneborgs resecentrum (Matkakeskus) kan också nås med tåg eller buss, och därifrån kan man fortsätta till Yyteri enligt lokaltrafikens tidtabeller. Bussarna går från resecentret Matkakeskus och biljetten kan du köpa direkt av föraren. Bussarna till Yyteri går ungefär en gång i timmen.

Du hittar alla bussförbindelser till Yyteri och Reposaari på vardagar här och på helger här. (på finska).

MED FLYG

Björneborg är också lätt att nå med flyg från Helsingfors. Karhu Aero flyger två gånger om dagen från Helsingfors till Björneborg och vice versa. Boka biljetter: karhu.aero. OBS: Karhu Aero har sommaruppehåll 24.6.-31.7.2022.

MED CYKEL

Till Yyteri leder bra cykelvägar och vid slutet av resan kan du belöna dig själv med ett dopp i havet.

I Björneborg kan man hyra stadscyklar med en mobilapplikation. De platser där cyklar kan lånas finns på centrala platser i Björneborgs centrum och i Ytterö. Rolanbike-appen som kan laddas ner i telefonen gör det enkelt att se hållplatserna på kartan och den ger även instruktioner för hur cyklarna tas i bruk. Mer information finns på Rolanbikes webbplats: www.rolanbike.fi/pori/

Du hittar mer information om ankomst till Björneborg här