Ankomst

MED EGEN BIL

Nordens mest magnifika och längsta sandstrand finns i Yyteri, bara en kvarts bilresa, dvs. 18 kilometer, från Poris centrum. Pori når du längs riksväg 2, 8, 23 och 11.

Den som anländer till Yyteri kan behändigt lämna bilen på ett kort promenadavstånd från stranden. Parkeringsområdet ligger vid slutet av Yyterinsantojentie. Vid Spahotell Yyteri på adressen Sipintie 1 finns också en parkeringsplats. Båda parkeringsplatserna är kostnadsfria och därifrån går spångar till sandstranden. Längs spångarna finns toaletter och omklädningsrum.

MED BUSS

Yyteri nås förutom med egen bil även med buss eller cykel. Bussarna går från Resecentrum och biljetten (5,50) kan du köpa direkt av föraren. Bussarna till Yyteri går ungefär en gång i timmen. Kontrollera bussarnas tidtabeller och aktuella uppgifter här (på finska).

OBS! Under sommaren 24.6–4.8får Yyteri en ny snabb expresstur som går från salutorget i Pori via Resecentrum till Yyteri. Den nya bussturen har skräddarsytts för att passa ihop med tågen som anländer från och avgår till Tammerfors:

Mer information om den nya busslinjen hittar du på vår blogg Yyterin salaisuudet (på finska).

MED CYKEL

Till Yyteri leder bra cykelvägar och vid slutet av resan kan du belöna sig själv med ett dopp i havet.

Så kallade stadscyklar, gröna Jopo-cyklar, kan lånas mot pant vid servicestället Porina som betjänar måndagar klockan 9.00–16.30 och från tisdag till fredag klockan 8.00–16.30 på adressen Yrjönkatu 6. Det är kostnadsfritt att låna cyklarna men du måste betala en pant. Panten är 20 euro för en dag och 50 euro för en vecka. Panten får du tillbaka när du returnerar cykeln. Jopo-cyklarna överlämnas för högst en vecka i taget. Vid behov får du också hjälm och lampa.