Bothnian sea national park

MARITIM MAGI OCH SKÄRGÅRDENS CHARM

Bottenhavets nationalpark, som sträcker sig från Gustavs till Sastmola, bjuder dig på äventyr bland böljor och stränder.

Gå inte över ån efter vatten, utan kliv i båten och fånga själv din lunch. Fångsten kan flamstekas vid eldstäderna som finns på öarna. Med god tur kan du stifta bekantskap med gråsälar eller hälsa på skarvar. De intilliggande skärgårdsdestinationerna Säppskär och Iso-Enskeri är också tillgängliga utan egen båt via kustkryssningarna som ordnas under sommaren.

SÄPPSKÄR • På denna fyrö får du besöka mufflonfår, dvs. vildfår, och grilla korv vid lägerelden. På de guidade utfärderna kan man också klättra upp i fyren på Säppskär och få en historieföreläsning.

MUNAKARI • På ön som fiskare föredrar finns en raststuga som besökarna har tillgång till och som kan värmas med kamin även under kalla dagar. Vid badstranden i Yyteri finns också ett ställe med namnet Munakari. Fiskarön Munakari ligger en bit bort.

ISO-ENSKERI • I utflyktsöns vackra natur tillbringar du en trevlig utflyktsdag med att beundra djävulsåkern, simma och äta matsäck.

Känner du till en vän?

Djingis Khans hälsning från Bottenhavets nationalpark

Hallå där! Vilken häftig plats. Ett riktigt friluftsparadis. De här orden kommer ur djupet av mitt hjärta.

P.S. Kom ihåg att alltid vaxa mustaschen ordentligt

Djingis Khan (1162—1227)
Mongolsk hipster

DJINGIS KHANS HETA TIPS
  • Be en vän ta en bild av dig när du ror en båt
  • Ta en selfie framför en riktigt vacker vy
  • Känn dig överväldigad, för det här är på riktigt
Djingis Khans hälsning från Bottenhavets nationalpark