Räfsö

Välkommen till magiska Reposaari

Gör en pilgrimsfärd till välbefinnandets jordiska huvudstad – till Reposaari med dess maritima sagor och historier i tusental.

Räfsö, Räpsöö, Reffzöö, Reposaari – kärt barn har många namn. Ön har ännu mer att erbjuda fördomsfria resenärer. Förtjusande gamla byggnader, den mångkulturella festivalen Reposfääri och det spännande fortet är bara en bråkdel av de upplevelser som regionen erbjuder. Under sommaren får du bekanta dig med Reposaari på rundvandringar som ordnas av Visit Pori.

REPOSAARI KYRKA • Fjällkyrkan i norsk stil är värt ett besök – som kombination är den hexagonala kyrkobyggnaden och oktagonala klockstapeln samt minnesmärket över torpedbåten S2 i kyrkoparken som en personifikation av Räfsöbornas mentala landskap.

RESTAURANGER • Får det lov att vara färska fiskdelikatesser från närliggande vatten vid restaurangerna Merimesta eller Reposaari? Eller en hamburgare eller taco på Turo’s Holy Smoke? Eller kanske i alla fall mer traditionell husmanskost vid lunchrestaurang Patria? I Reposaari behöver man inte vara hungrig och från kiosken Rantakioski får man snabbmat.

Se och upplev sagoomspunna Reposaari

chevron_right

Reposaaris befästningspark

Kustbatteriet för Reposaaren merisuojeluskunta (Reposaari havsskyddskår) byggdes av frivilliga år 1935. Dess syfte var att skydda hamnen i Björneborg, liksom även själva staden.

chevron_right

Takaranta (bakstranden) på Reposaari och klippinristningar

Bergsristningarna vid Reposaari Takaranta, som härstammar ända från början av 1800-talet, är fyllda av de djupa känslornas mystik.

chevron_right

Reposaari kyrka

Man känner inte till vem som har ritat Räfsö kyrka, som färdigställdes år 1876, men ritningarna torde ha beställts från Stockholm.

chevron_right

Junnila damm är som en saga

På Junnilas gård bildas grönskan av en välskött sjöstrandspark och en liten sjö. Förutom naturen gör vackra byggnader och stengärden Junnila till en populär fotograferingsplats.

chevron_right

Dagsutflykt

Fyll din termos, sätt dig bekvämt i din rallystol, låt dj:n i framsätet ta hand om kassetterna och be dina medresenärer öppna sina kameraappar – här startar en rofylld heldagstur körande längs Björneborgs skärgårdsvägar!

chevron_right

Meriravintola

Virkistyshotellis huvudrestaurang och ofta händelsernas mittpunkt.

chevron_right

Restaurang Merimesta

Välkommen till Björneborgs mest maritima restaurang, den år 2001 öppnade Restaurang Merimesta!

chevron_right

Reposaaris flytande villor

Reposaaren Kelluvat Huvilat, eller Reposaaris flytande villor, är en helt unik resedestination i det marina Reposaari i Björneborg.

chevron_right

Siikaranta Camping

Friluftscamping vid det öppna havet!

chevron_right

Reelinki seafront villas

Två villor i lyxklass precis intill havsstranden.

chevron_right

Bottenhavets nationalpark

chevron_right

Vattenbusskryssningar från Björneborg till Reposaari och Ulvila

Kryssningar i Björneborgsregionen genomförs i Nordens största deltaområde på Kumo älv.