Reposaari

VÄLKOMMEN TILL DENNA MAGISKA ALTERNATIVA VERKLIGHET

Gör en pilgrimsfärd till välbefinnandets jordiska huvudstad – till Reposaari med dess maritima sagor och historier i tusental.

Reposaari, Räpsöö, Reffzöö – kärt barn har många namn. Reposaari har ännu mer att erbjuda fördomsfria resenärer. Förtjusande gamla byggnader, den mångkulturella festivalen Reposfääri och det spännande fortet är bara en bråkdel av de upplevelser som regionen erbjuder. Under sommaren får du bekanta dig med Reposaari på rundvandringar som ordnas av Visit Pori.

REPOSAARI KYRKA • Fjällkyrkan i norsk stil är värt ett besök – som kombination är den hexagonala kyrkobyggnaden och oktagonala klockstapeln samt minnesmärket över torpedbåten S2 i kyrkoparken som en personifikation av räfsöbornas mentala landskap.

RESTAURANGER • Får det lov att vara färska fiskdelikatesser från närliggande vatten Vid restaurangerna Merimesta eller Ravintola Reposaari? Eller likväl en blandning engelsk pubkultur och närproducerad mat i reposaaristil vid gastropub Merry Monk? Kanske ändå mer traditionell husmanskost vid lunchrestaurang Patria? I Reposaari överraskar inte hungern.

Känner du till en vän?

Katarina den Stores minnen från Reposaari

Min make leker med dockor, min son hatar mig och jag har varit alltför upptagen med alla reformerna hemma i Ryssland. Jag har funderat på att öppna pop-up-barer som säljer hantverksöl och smoothies i Eremitaget – nu när vi har gett budgetunderskottet tillbaka till folket. Men jag är helt slutkörd av alla hjärntruster och möten. Mina affärsidéer kommer att förvandlas till burnout om jag inte får koppla av omedelbart.

Därför kom jag till Reposaari – en plats fylld av verklig organisk skönhet. Jag vill leva livet fullt ut och ge uttryck för min kärlek utan tyngande bojor. Här behöver jag inte ägna mina följare på Twitter en tanke. Reposaari är som uttrycket i din älskades ögon före den första kyssen. Här kan du uppleva havets tjusning på allvar – inte bara köpa onödigt krafs på den så kallade hantverksmarknaden.

Varje byggnad på Reposaari har sin historia och det enda du behöver engagera dig i är en tur på landsbygden där alla är välkomna. Det känns som ett tyst godkännande från den kräsnaste tänkbara vegan-baristan. Jag vill helst stanna här resten av mitt liv, men någon måste se till att alla hipsters arbetar som ett team där hemma.

Katarina II (1729–1796)
KEJSARINNA AV RYSSLAND

 

KATARINAS TIPS FÖR HUR DU SKAFFAR DIG “STREET CRED” I REPOSAARI
  • Ta en bild av maten på en lokal restaurang
  • Ta en selfie framför ångbåten Santtu
  • Starta ett eget nytt företag i Reposaari
  • Ta en naturskön panoramabild från tornet i befästningsparken
  • Se filmen Samurai Rauni och besök inspelningsplatserna
  • Tala om för alla vilken besynnerlig plats Reposaari faktiskt är
Katarina den Stores minnen från Reposaari