Paradiset nära dig

Kusten i Pori är ett drömresmål för den som trivs i naturen. Det är inte utan anledning som den mer än en halv mil långa gyllene stranden i Yyteri kallas hela familjens sommarparadis

De enorma sanddynerna, ängarna med sin berömda fågelfauna och älvmynningen samt Bottenhavets nationalpark erbjuder en unik upplevelse för naturälskare — året om.

Ta kontrollen över tid och rum, lev enbart för stunden i Yyteris famn. Det enda du kommer att ångra är att du inte rest hit tidigare. Välkommen!

Aktiva Yyteri

Sand finns så det räcker och kreativiteten har inga gränser. Yyteri bjuder på många slags tidsfördriv för barnfamiljer och andra flyfotade besökare. Utöver strandhäng kan du välja att ta ett dopp i spahotellets pooler, uppleva regionens tiotals kilometer av vandringsleder, pröva på linbanan i äventyrsparken eller beundra utsikten från ett flertal utsiktstorn.

Aktiviteetit - Yyteri - Visit Pori

Cykla

I trakten kring Yyteri finns flera tiotals kilometer cykelvägar, från asfalterade leder till sandstigar.

Aktiviteetit - Yyteri - Visit Pori

Paddla SUP

SUP-paddling är en aktivitet som hela familjen kan njuta av tillsammans och glömma vardagsstressen.

Aktiviteetit - Yyteri - Visit Pori

Vindsurfa

De gynnsamma vindarna och den grunda stranden är som gjorda för att lära sig surfa, men lockar också mer krävande surfare.

Aktiviteetit - Yyteri - Visit Pori

Rid

I Yyteri kan du rida på ridbana eller ta en guidad ridtur i terrängen. I skogen finns flera kilometer fina sandvägar och små stigar.

Aktiviteetit - Yyteri - Visit Pori

Ge dig ut på äventyr

Njut av naturen i Yyteri på ett helt nytt sätt: rör dig längs banor byggda högt uppe i trädtopparna.

Aktiviteetit - Yyteri - Visit Pori

Golfa

Golfbanan invid stranden erbjuder en unik upplevelse för golfentusiasten.

Aktiviteetit - Yyteri - Visit Pori

Bada och relaxA

Kombinationen av varmt vatten, masserande vattenfall och bastu stimulerar både kropp och sinne.

Aktiviteetit - Yyteri - Visit Pori

Paddla

Kustens havsområden och Kokemäenjoki älvs mynning erbjuder utmärkta landskap för paddling.

Aktiviteetit - Yyteri - Visit Pori

Spela på stranden

Du som tycker att soldyrkan blir tråkigt i längden kan välja mellan många andra aktiviteter på den fina sandstranden.

Tanka lugn och nya krafter

I Yyteri finns mer än 30 kilometer vandringsleder av olika slag. Hela 15 naturtorn till alla friluftsentusiasters glädje — helt gratis, året om.

Naturen

Kokemäenjoki älvs mynning är den största älvmynningen i Norden och Yyteri är den längsta sandstranden. Naturens storhet gör alltid intryck, vare sig du utövar yoga under en stjärnklar himmel vid havet eller upplever landskapet tillsammans med goda vänner.

Näring

Matkulturen i Satakunta är uppbyggd kring fisken, undervattenvärldens vidunderliga invånare. Den mest spektakulära bland fiskrätterna är Poritraktens specialitet korsfäst sik — en föregångare och fredens budbärare.

Vila

En tupplur på stranden, hygge i strandstugan samt omedelbar harmoni för kropp och själ i naturens famn. Kom själv och upplev Yyteri alternativa sanning.

naturtorn till alla friluftsentusiasters glädje

kilometer vandringsleder av olika slag

Gör en MBEK*!

*den Målinriktade Bilistens Effektiva Kustrunda

Ladda termosen, sätt dig bekvämt bakom ratten och be dina medresenärer ha sin kamera-app redo: här börjar en trevlig bilfärd som sannolikt tar hela dagen – det vill säga en MBEK – längs Poris kustväg!

 

Familjens paradis

Sex kilometer av mjuk, varm sand för soldyrkarna på stranden och hisnande vyer över det ändlösa havet. Familjens minsta kan baka sandkakor eller plaska i det grunda strandvattnet och plocka snäckskal.

Björneborg erbjuder en mångfald av inhysning till olika slags behov. Välj ett fint hotell eller en mysig stuga. Övernatta i Björneborgs centrum eller kustområdets lugn. Ett utbud av restauranger finns såväl i centrum som i Yyteri.

Yyteri för människans bästa vän

Djurens glädje ger den bästa naturliga stimulansen och den hittar man på en skild hundstrand i Yyteri.
I synnerhet under varma sommardagar är det livat på stranden med det är gott om utrymme: på den nästan halv kilometer långa stranden finns plats för en större grupp av människans bästa vänner.

Sisten i vattnet är ett ruttet ägg!

Yyteri Beach Camera

Hitta hit

Nordens finaste och vackraste sandstrand finns i Yyteri, endast en kvart från centrum i Björneborg.

Med bil: Ta dig till riksväg 2 och kör 18km västerut tills du svänger till vänster mot Yyteri. Navigatorn känner till adressen till båda ingångarna: välj antingen Yyterinsantojentie eller Sipintie. Det finns gott om parkeringsplatser nära stranden. Ett p-område finns i ändan av Yyterinsantojentie och ett annat vid hotellet Yyterin virkistyshotelli, adress Sipintie 1. Parkeringen är avgiftsfri. Från båda p-områden leder spänger ända ner till havet. Längs spängerna finns både wc-utrymmen och omklädningsrum.

Förutom med bil kan du ta dig till Yyteri även med buss eller cykel. Bussarna avgår från resecentret Matkakeskus (adress: Asema-aukio), men det går bra att stiga på även vid salutorget och andra hållplatser. Biljetter (5,50 euro) kan köpas av chauffören. Tidtabeller finns här.

Det finns även tillgång till cyklar som du kan låna av staden vid servicebyrån Porina (Yrjönkatu 6), som betjänar måndagar kl. 9.00-16.30 och tisdag-fredag kl. 8.00-16.30. Det är avgiftsfritt att låna cykel och hjälm, men servicebyrån tar en pant på 20 euro/dag eller 50 euro/vecka, som du får tillbaka när du returnerar cykeln.

AVSTÅND

Stockholm 315 km
Helsinki 242 km
Turku 138 km
Tampere 115 km
Vaasa 193 km
Oulu 511 km
Rauma 51 km
TAXI 0600 300 33
NÖDNUMMER 112

Kontakta oss

5 + 14 =

Mer information

Visit Pori Oy
Itäpuisto 7, 28100 Pori

+358 2 621 7900
www.visitpori.fi
info@visitpori.fi