Esteettömyys Yyterissä

Yyterin matkailualue on pääosin hiekka- ja dyynialuetta, joka ei ole esteettömästi kuljettavissa. Rannalle kulkua suosittelemme seuraavasti:

Yyterinsantojentien p-alue

Inva-pysäköinti on merkitty ja pysäköintirivistö on lähinnä Yyterin aukion liikenneympyrää p-alueelle mentäessä (kartta). Huoltotietä pitkin pääsee lankongille ja lankonkia pitkin rannalle. Lankonki on uusittu kulkusillaksi vuonna 2019-2020, jolloin kulkua loivennettiin helppokulkuisemmaksi. Lankongin päässä on levennys, josta pääsee inva-wc -tiloihin. Vesirajaan ei tätä kautta pääse.

Virkistyshotelli Yyteri, Sipintie

Pohjoisen puoleista huoltotietä pitkin pääsee esteettömästi asfalttia pitkin rannalle aina ravintolalaiva Helmelle asti. Viereisen surfkeskuksen läpi kulkiessa pääsee kumimattoa pitkin veteen saakka. Ei tarvitse olla surfkeskuksen asiakas käyttääkseen tätä reittiä.
Kartta Yyterin alueesta

Esteetön kulkeminen reiteillä

Yyterin reitti

Reitillä (merkitty kartalla mustalla viivalla) kuljetaan vaihtelevassa maastossa, reitti ei ole esteetön. Helppokulkuisin reitin osa on Huikee reitti, Yyterinsantojentien p-alueelta Yyteri Beach -lomakeskukselle. Reitti on pääosin leveää sorapolkua, jossa suoalueen ylitys leveää siltarakennetta pitkin. Surfkeskukselta rannan pohjoiskärkeen kulkeva reitin osa, Golfpolku, kulkee leveää kierrätyslankonkia pitkin, jossa pitkittäissuuntaisia rakoja, jotka voivat olla kapeille renkaille haastavia. Golfpolulla merinäköala.