VAUHDIN HUUMAA PULKKAMÄESSÄ

Kaiva esiin pulkka, liukuri tai rattikelkka ja lähde kokemaan talven riemuja Yyterin pulkkamäessä.

Kirpeät pakkaset ja tykkilumi ovat mahdollistaneet sen, että Yyterin Keisarinpankin pulkkamäkeen pääsee laskemaan normaalia aikaisemmin. Pulkkamäki antaa mahtavat vauhdit myös hurjempaankin laskuun.

Pulkkamäkien tilanne kuitenkin elää säätilanteen mukaan. Vaikka mäkiä lumetetaan, sään lämpeneminen ja mereltä puhaltava tuuli voivat vaikuttaa mäen kuntoon.

Alueella on tarkoin määritelty, missä pulkalla voi laskea, etteivät dyynien rantavehnät kärsi, joten huomioithan tämän. Otathan myös huomioon muut laskijat ja laske aina omalla vastuulla.

Pulkkailualueen löydät kartastamme.

YYTERIN HIIHTOLADUT OVAT AUKI

Laduista on ajettu golfkentän, Levon, Yyterin ja Lomakeskuksen reitit sekä reitti Yyteristä Pihlavan uimahallille. Reiteistä muodostuu lenkki, jonka pituus on noin kymmenen kilometriä. Latujen reitit näkyvät latukartasta.

Yyterin ladut tehdään ostopalveluna Yyterin Alueen Asukkaat -asukasyhdistyksen toimesta. Latutilannetta ja ajankohtaisia asioita kannattaa seurata asukasyhdistyksen Facebook-sivuilta.

AINA AUKI OLEVAT RETKEILYREITIT

Yyteri on paljon muutakin kuin hiekkaranta, joten suosittelemme vahvasti tutkimusmatkaa myös alueen monipuolisille retkeilyreiteille. Reittien varrelle mahtuu monenlaista maisemaa: merta, dyynejä, mäntymetsää, vanhaa kuusimetsää, suonylitystä, luontotorneja, hiekkaisia metsäreittejä.

Löydä kartasta itsellesi sopivin reitti.

EVÄSTAUOLLE NUOTION ÄÄREEN

Punaisella tuvalla Yyterin aukiolla sijaitsee grillipaikka, jossa on mahdollista grillata omia eväitä. Ulkovessat löytyvät parkkialueen keskeltä.

Jos haluaa evästauon lomassa ihastella merimaisemaa, kannattaa suunnata Munakarin nuotiopaikalle. Nuotiopaikka sijaitsee Yyterin rannalla, Munakarin saarta vastapäätä. Paikalta löytyvät polttopuut valmiina, joten puiden tuonnista ei tarvitse huolehtia.