VAUHDIN HUUMAA PULKKAMÄESSÄ

Kaiva esiin pulkka, liukuri tai rattikelkka ja lähde kokemaan talven riemuja Yyterin pulkkamäessä. Yyterin mäet antavat mahtavat vauhdit myös hurjempaankin laskuun.

Pulkkamäkien tilanne kuitenkin elää säätilanteen mukaan. Vaikka mäkiä lumetetaan, sään lämpeneminen ja mereltä puhaltava tuuli voivat vaikuttaa mäen kuntoon.

Alueella on tarkoin määritelty, missä pulkalla voi laskea, etteivät dyynien rantavehnät kärsi, joten huomioithan tämän. Otathan myös huomioon muut laskijat ja laske aina omalla vastuulla.

Pulkkailualueen löydät kartastamme.

 

YYTERIN HIIHTOLADUT OVAT AUKI

Latujen reitit näkyvät latukartasta.

Yyterin ladut tehdään ostopalveluna Yyterin Alueen Asukkaat -asukasyhdistyksen toimesta. Latutilannetta ja ajankohtaisia asioita kannattaa seurata asukasyhdistyksen Facebook-sivuilta.

Lumitilanne vaikuttaa latujen kuntoon. Voit tarkastaa lumitilanteen esimerkiksi Yyterin web-kamerasta.

AINA AUKI OLEVAT RETKEILYREITIT

Yyteri on paljon muutakin kuin hiekkaranta, joten suosittelemme vahvasti tutkimusmatkaa myös alueen monipuolisille retkeilyreiteille. Reittien varrelle mahtuu monenlaista maisemaa: merta, dyynejä, mäntymetsää, vanhaa kuusimetsää, suonylitystä, luontotorneja, hiekkaisia metsäreittejä.

Löydä kartasta itsellesi sopivin reitti.

EVÄSTAUOLLE NUOTION ÄÄREEN

Punaisen tuvan ulkogrillissä pidetään tulta yllä päivittäin kello 9–15 aina huhtikuun lopulle asti. Grillipaikka sopii hyvin omien eväiden grillaamiseen tai muuten vain nuotiolla lämmittelyyn talvisen touhuamisen lomassa. Grillipaikka on helposti saavutettavissa, sillä se sijaitsee Yyterinsantojentien päässä, ison maksuttoman parkkipaikan vieressä. Ulko-wc:t sijaitsevat parkkipaikan perällä.

Jos haluaa evästauon lomassa ihastella merimaisemaa, kannattaa suunnata Munakarin nuotiopaikalle. Nuotiopaikka sijaitsee Yyterin rannalla, Munakarin saarta vastapäätä. Paikalta löytyvät polttopuut valmiina, joten puiden tuonnista ei tarvitse huolehtia.